Una manera diferent per descobrir el nostre entorn natural

  93 867 00 26 / 630 87 59 07

montsenyenviu@obaga.cat

El Montseny a l’escola Aqua Alba: Visita a un mas montsenyec

Aquest matí els alumnes de 2on de l’escola Aqua Alba hem visitat en Josep Teixidó de cal Dragó de Gualba. En Josep, de 86 anys i savi de la vida al Montseny, ens ha ensenyat molt amablement l’estança principal del vell mas, amb la llar de foc i la calderada per al porc, l’antic forn on hi feien el pa, el rebost on conservaven el menjar, i els tomàquets de penjar. També ens ha explicat com s’il·luminaven i s’escalfaven abans de l’arribada de l’electricitat.

Mentre en Josep estellava llenya de pi pinyer, hem visitat l’entorn del mas, com la bassa i el rec, el galliner amb les gallines ponedores i els pollastres i la cort amb els tres porcs. També hem entrat en una antiga quadra on hem vist els conills, les patates esteses, i en Josep ens ha explicat el procés de batre les mongetes del ganxet.

Finalment, ens hem situat en rotllana davant la casa i hem conversat tranquil·lament amb en Josep. Els alumnes l’hi han anat fent preguntes sobre com era la vida al mas i les diferències amb l’actualitat, les feines al camp i el bestiar, les relacions amb la família i els veïns, els aplecs i festes majors, i moltes coses més, que en Josep ens ha contestat amb un gran entusiasme i vivacitat.

 

En resum, un matí molt gratificant, on hem après moltes coses i on no podíem acabar sense agrair de tot cor l’amabilitat i bona acollida per part d’en Josep Teixidó. Moltes gràcies Josep i fins aviat!!!

Deixa el teu Comentari

Loading Facebook Comments ...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *